The Big Draw 2017 “Gekken en Dwazen

Oktober 2017 staat weer in teken van de Big Draw.

The Big Draw is een wereldwijd teken evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd in vele internationale steden. Vorige jaar hebben we honderden mensen en meer dan honderd kunstenaars bereikt die hebben meegedaan aan een ketting-tekening-actie. Deze tekeningen werden tentoongesteld in de expositie The Big Draw/ Unframed! in het Kruithuis in Den Bosch die daar de gehele maand oktober te zien was. Veel reacties van publiek en kunstenaars, bijvoorbeeld over het feit dat ze het tekenen weer (her)ontdekt hadden. Veel positieve reacties kwamen over de ketting-tekening-actie waardoor mensen moesten samenwerken om de ketting tot stand te krijgen. Het doel van The Big Draw is vorig jaar ruim bereikt!

Concept
Voor de komende Big Draw heeft STeC een uniek concept bedacht:
De tekening wordt 3 dimensionaal.
Je mag je tekening dus letterlijk ruimtelijk maken.  Hoe kun je dit doen? Bijvoorbeeld door op ruimtelijke objecten te tekenen of door een tekening zo te modelleren dat het blijft staan en je er omheen kan lopen. Zo trekken we de klassieke tekening uit zijn vertrouwde omgeving en kunnen we een expositie inrichten die 3 dimensionaal zal zijn in plaats van 2 dimensionaal.

Uitvoering
STeC maakt verschillende grote objecten/installaties van bijvoorbeeld tafels, stoelen, lampen, potten, pannen en andere attributen. Deze spuiten we wit om een eenheid te krijgen in het object en van deze objecten samen maken we een installatie. Vervolgens wordt publiek en kunstenaars uitgenodigd om op de grote witte objecten te tekenen.

Inhoud Gekken en Dwazen..

  • Kunstnacht, eerste actie voor publiek in de kaaihallen
  • Installaties voor publiek in verschillende openbare ruimtes
  • Live tekenacties door kunstenaars
  • Workshops voor scholieren met hetzelfde thema in de Bossche scholen
  • Expositie in het Werkwarenhuis met groeiende driedimensionale kunstwerken van kunstenaars.
  • Mooie poster voor de editie 2017 gemaakt door Studio Turbo, die maar voor 10 euro op verschillende locaties te koop zal zijn.

Kunstnacht eerste actie in de kaaihallen
De start van de Big Draw 2017 is tijdens de Kunstnacht XL op het terrein van de Tramkade in een van de Kaaihallen. De Kunstnacht XL vindt plaats in het weekend van 30 september.

Als opwarmer van de Big Draw worden kunstacademie studenten gevraagd in de Kaaihallen  te tekenen op de eerste installatie/object .

Installaties in verschillende openbare ruimtes
In plaats van één plek waar alles te zien gaat zijn of samenkomt hebben we dit jaar gekozen om de Big Draw op verschillende openbare locaties in Den Bosch te laten zien. Dit doen we om ook mensen te bereiken die normaal misschien niet naar een expositie gaan kijken of met creatieve acties meedoen.

De locaties die we uitgekozen hebben, zullen een podium bieden voor de Big Draw, soms interactief en soms alleen om naar te kijken en/of een live-actie mee te maken.

Live tekenacties door kunstenaars
We nodigen  kunstenaars uit om een installatie tijdens openingsuren te komen betekenen. Zodat het publiek geinspireerd wordt en door deze live-actie weet wat de bedoeling is bij de objecten die zij zelf kunnen beteken.

The Big Draw in de Bossche scholen
De Muzerije en STeC hebben verschillende scholen benaderd om mee te doen aan deze nieuwe Big Draw actie. Zij zullen een door STeC geplaatst werk onder handen nemen of in eigen omgeving zelf een ruimtelijk object maken en worden dan toegevoegd aan de gekken en dwazen plattegrond die bij het Werkwarenhuis te krijgen is.

Kunstenaars tekenexpositie in het Werkwarenhuis
In het Werkwarenhuis wordt een expositie gemaakt van binnengebrachte werken van kunstenaars. De twee weken na de Kunstnacht XL zal deze groeien en te bezoeken zijn tijdens openingsuren. Tegelijkertijd zullen er in verschillende openbare ruimtes in Den Bosch installaties betekend worden door Bosschenaren en geïnteresseerden. Deze plek is de haard van de Big Draw, van hieruit kunnen plattegronden meegenomen waarop staat waar de andere Big Draw objecten te vinden zijn en wat er waar gebeurd.

Mooie naslagwerk van de editie 2017
Studio Turbo heeft weer ingestemd een bijzonder naslagwerk te maken voor de Big Draw 2017 die alle meewerkende partijen aan de Big Draw 2017 ontvangen en die te koop zal zijn op verschillende plekken in Den Bosch. hierover later meer.

Er is een uitgebreide blog over de Big Draw online, waar dagelijks updates worden geplaatst en interviews met publiek en kunstenaars.

Doe je mee met the Big Draw?

 

Advertenties
%d bloggers liken dit: